TOP 100 legjobb háborús film

A háború az idők kezdete óta meghatározó tényezője az emberi történelemnek. Egyszerre lenyűgöz és megrémít bennünket. Tele van hősies történetekkel, bátorsággal és kitartással, de abszolút brutalitással és vérengzéssel is. A háború a legrosszabb veszély, olyan fenyegetés, amelyet a katonának ki kell állnia, mindent hátrahagyva, csak a túlélési akaratot nem.

Naturális, hogy Hollywood tele van háborús filmekkel, amelyek célja az inspiráció és a nevelés. A háborús filmek megmutathatják az emberiség jóságának csúcsát, amikor az emberek összefognak, hogy harcoljanak a zsarnoki szabályok ellen, és egy jobb jövőért. Mások leleplezhetik a háború kegyetlenségeit, és megmutathatják a valódi brutalitást, amit az emberek képesek elkövetni egymás ellen.

Ebben a cikkben megtudhatjuk, melyek a legjobb háborús filmek, hála ennek a mesés rangsornak, amely egy illusztris top 100-ban gyűjti össze a filmek krémjét. Tudj meg többet ezekről a háborús filmekről a szóban forgó alkotások eredetével, szinopszisával, színészeivel és rendezőivel.

Pantalons cargo

100. A hazafi: Út a szabadsághoz (2000)

A hazafi
Hosszúság: 2 óra 45 perc. Kiadás : 2000. július 12. (Franciaország). műfaj : Dráma, akció, háború

Kritika : A hazafi szórakoztató háborús film, de túlságosan is a már látott és átnézett összetevőkből álló receptre és a melodrámára támaszkodik.

Szinopszis: Mel Gibson játssza Benjamin Martint, a szerény férfit, aki kénytelen csatlakozni az amerikai forradalomhoz, amikor a britek a farmja elvételével fenyegetnek. Hazafias fiával, Gabriellel együtt olyan hősiességgel szállnak szembe a gonosz vöröskabátokkal, amely a fiatal ország legelszántabb támogatóinak makacs büszkeségét tükrözi.

Főszereplők: Mel Gibson, Heath Ledger, Joely Richardson, Jason Isaacs, Chris Cooper, Tchéky Karyo

Rendező: Roland Emmerich

A hazafi a szabadsághoz vezető út

Háborús film: A hazafi, a szabadsághoz vezető út

99. Az ember állapota 3: A katona imája (1961)

Ningen no jōken
Dauer: 3 óra 03 perc. Kiadás : 1961. január 28. (Japán). műfaj : Dráma, történelmi film, háború

Kritika : Ez a háborús film határtalan energiával rendelkezik, a kemény jelenetekben a nyomorúságos brutalitás és a pásztori nyugalom, valamint a romantikus vágyakozás áll szemben egymással.

Szinopszis: Betegség és fáradtság kényszerít egy japán második világháborús katonát, hogy megadja magát az oroszoknak.

Főszereplők: Tatsuya Nakadai, Michiyo Aratama, Tamao Nakamura, Yūsuke Kawazu

Rendező: Masaki Kobayashi

Az ember állapota : A katona imája<

Háborús film: Az ember állapota – 3. rész: A katona imája

98. Aranyat a bátraknak (1970)

Kelly hősei
Hosszúság: 2 óra 24 perc. Kiadás: 1971. február 26. (Franciaország). műfaj : Kaland, vígjáték, háború

Kritika : Az Aranyat a bátraknak második világháborús helyszínét a modern katonai erőfeszítések szatirikus kommentárjával ássa alá, a rablás és a harctéri akció szórakoztató koktélját kínálva. Egy háborús film, amit érdemes felfedezni, ha még nem tetted volna.

Szinopszis: A második világháború csúcspontján egy csapat színes bőrű amerikai katona egy részeges német tiszttől információt szerez több millió dollár értékű, ellenséges területen elrejtett aranyról. Kelly (Clint Eastwood), a szakasz egyik katonája kieszel egy tervet, hogy átoson a német tiszteken, és ellopja a zsákmányt a csapata számára. Toboroznak más embereket is, és megvalósítják a tervüket. Számos veszteség ellenére a férfiak elhatározzák, hogy folytatják, még ha ez azt is jelenti, hogy alkut kell kötniük az ellenfél hadseregével.

Főszereplők : Clint Eastwood, Telly Savalas, Don Rickles, Donald Sutherland, Carroll O’Connor, Gavin MacLeod

Rendező : Brian G. Hutton

Aranyat a bátraknak<

Háborús film: Aranyat a bátraknak

97. Jákob létrája (1990)

Jákob létrája
Hosszúság: 1 óra 49 perc. Kiadás : 1991. január 16. (Franciaország). műfaj : Dráma, Horrorfilm, Horror

Kritika : A Jákob létrája még logikai ugrásaival és kusza szerkezetével együtt is lebilincselő, idegtépő élmény.

Szinopszis: A vietnami háborúból hazatérve a háborús veterán Jacob Singer (Tim Robbins) azzal küzd, hogy épelméjű maradjon. Hallucinációk és flashbackek gyötrik, Singer gyorsan összeomlik, ahogy a körülötte lévő világ és emberek zavaró képekké válnak. Barátnője, Jezzie (Elizabeth Peña) és volt felesége, Sarah (Patricia Kalember) próbálnak segíteni neki, de hiába. Még Singer csontkovács barátja, Louis (Danny Aiello) sem tudja elérni őt, miközben az őrületbe süllyed.

Főszereplők: Tim Robbins, Elizabeth Peña, Danny Aiello,Matt Craven, Pruitt Taylor Vince, Jason Alexander

Rendező: Adrian Lyne

Jacob's Ladder

Film: Jacob’s Ladder

96. Conan kapitány (1996)

Captain Conan
Hossza: 2 óra 09 perc. Kiadás : 1996. október 16. (Franciaország). műfaj : Dráma, Háború

Kritika : A háborús környezetet korrekt módon exponálja ez a háborús film, valamint a normális emberek átalakulását igazán félelmetes állatokká, akik örökre sebhelyesek maradnak.

Szinopszis: Bár az első világháború véget ért, a francia csapatok még mindig a bolgár határon harcolnak. Ott egy ádáz csapat katonát vezet Conan kapitány (Philippe Torreton), egy harcedzett veterán, aki egyszerre kellemetlen a felettesei számára és hős az emberei számára. Amikor azonban a gaz parancsnok engedély nélküli rajtaütésekre vezeti embereit a civilek ellen, katonái Norbert hadnagy (Samuel Le Bihan), a szabályokat betartó tiszt, aki egyben Conan legjobb barátja, nyomozásának célpontjává válnak.

Főszereplők: Philippe Torreton, Samuel Le Bihan, Bernard Le Coq, Catherine Rich, François Berléand, Claude Rich

Rendező: Bertrand Tavernier

Conan kapitány

Háborús film: Conan kapitány

95. Föld és szabadság (1995)

Föld és szabadság
Hossza: 1 óra 49 perc. Kiadás : 1995. október 4. (Franciaország). műfaj : Dráma, háború

Kritika : Háborús film, kiválóan játszó színészekkel, a profikat és amatőröket harmonikusan vegyítő szereposztással. Őszinte, dühöngő eposz, szívszorító tisztelgés az ellenállás szellemének.

Szinopszis : David Carr (Ian Hart), aki szülővárosában, az angliai Liverpoolban a Kommunista Párt elkötelezett tagja, 1936-ban Spanyolországba utazik azzal a szándékkal, hogy csatlakozzon az antifasiszta Nemzetközi Brigádokhoz az ország polgárháborújában. Ehelyett a POUM-hoz csatlakozik, egy disszidens marxista csoporthoz, amely ellenzi Sztálin elnyomó totalitarizmusát. Bár beleszeret Blancába (Rosana Pastor), a politika iránt szenvedélyesen érdeklődő nőbe, Carr úgy találja, hogy a baloldal belharcai elvonják a figyelmét a fő küzdelméről.

Főszereplők: Ian Hart, Rosana Pastor, Icíar Bollaín, Tom Gilroy, Marc Martinez, Frédéric Pierrot

Rendező: Ken Loach

Land and Freedom

Háborús film: Land and Freedom

94. Apokalipszis most újra (2001)

Apokalipszis most újra
Dauer: 3 óra 22 perc. Kiadás : 2001. július 4. (Franciaország). műfaj : Háború

Kritika : Az extra felvételek némileg lelassítják a filmet (egyesek szerint az új vágás rosszabb, mint az eredeti), de az Apokalipszis most újraforgatása továbbra is nagyszerű háborús film.

Szinopszis: Willard kapitányt (Martin Sheen), a Black Ops bérgyilkosát a vietnami háború idején egy folyami küldetésre küldik, hogy “rendkívüli előítéletekkel” likvidálja Kurtz ezredest (Marlon Brando). Az új felvételekkel való újravágás mellett a filmet teljes egészében restaurálták, digitálisra konvertálták és festékátvitellel újranyomtatták, javítva a színvisszaadást.

Főszereplők: Marlon Brando, Robert Duvall, Martin Sheen, Frederic Forrest, Albert Hall, Sam Bottoms

Rendező: Francis Ford Coppola

Apocalypse Now Redux

Háborús film: Apocalypse Now Redux

93. Élet és halál városa (2009)

Nanjing!, Nanjing!
Dauer : 2 óra 12 perc. Kiadás : 2010. július 21. (Franciaország). Genre : Dráma, Történelmi, Háború

Kritika : A fekete-fehérben kiválóan forgatott, ritka részletgazdagsággal és drámai összetettséggel készült “Élet és halál városa” egy nagyszerű, időtálló háborús film, amely kollektív figyelmünket követeli.

Szinopszis: Egy ellentmondásos japán katona (Hideo Nakaizumi) és egy kínai tiszt (Ye Liu) története hívja fel a figyelmet a japán erők által Nanking 1937-es megszállása során elkövetett atrocitásokra.

Főszereplők: Liu Ye, Yuanyuan Gao, Hideo Nakaizumi

Rendező: Chuan Lu

Élet és halál városa<

Háborús film: Élet és halál városa

92. Casablanca (1942)

Casablanca
Hosszúság : 1 óra 42 perc. Kiadás : 1947. május 23. (Franciaország). műfaj : dráma, romantika, háború

Kritika: A filmet a filmben a filmes szakma és a filmes szakma is elismeri: A Casablanca vitathatatlan mestermű és talán a hollywoodi szerelem és romantika kvintesszenciája, a Casablanca csak jobb lett a korral, köszönhetően Humphrey Bogart és Ingrid Bergman karrierjét meghatározó alakításainak.

Szinopszis: Rick Blaine (Humphrey Bogart), egy casablancai éjszakai klub tulajdonosa megtudja, hogy egykori szerelme, Ilsa (Ingrid Bergman) a férjével, Victor Lászlóval (Paul Henreid) a városban van. Laszlo hírhedt lázadó, és mivel a németek a nyomában vannak, Ilsa tudja, hogy Rick segíthet nekik kijutni az országból.

Főszereplők: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

Rendező: Michael Curtiz

Casablanca film

Háborús film: Casablanca

91. La Rafle (2010)

La Rafle
Hosszúság : 1 óra 55 perc. Kiadás : 2010. március 10. műfaj : dráma, történelmi, háború

Kritika: A modern francia történelem egyik legsötétebb pillanatát szirupos történelmi drámává alakítva Rose Bosch író-rendező La rafle című filmje a Vichy-rezsim által 13 000 párizsi zsidó tömeges bebörtönzésének és likvidálásának ügyes újrajátszása.

Szinopszis: A második világháború idején a francia Vichy-kormány segítségével 13 000 francia zsidót gyűjtenek össze, és különböző helyszíneken, köztük egy fedett kerékpáros stadionban tartják fogva őket, mielőtt a halálba küldik őket.

Főszereplők: Jean Reno, Mélanie Laurent, Gad Elmaleh

Rendező: Rose Bosch

Collier AK-47

90. Windtalkers – A szél hírnökei (2002)

Windtalkers
Tartam : 2 óra 14 perc. Kiadás : 2002. szeptember 4. (Franciaország). műfaj : Akció, háború

Kritika : Az akciójelenetek szakszerűen vannak megrendezve ebben a háborús filmben. A Windtalkers azonban túl sok klisébe bukik bele, és csak felületesen érinti a kódfejtők történetét.

Szinopszis: Joe Enders tengerészgyalogos (Nicolas Cage) azt a feladatot kapja, hogy védje Ben Yahzee-t (Adam Beach), a navajo kódfejtőt, a tengerészgyalogság új titkos fegyverét. Endersnek az a parancsa, hogy megvédje a kódolót, de ha Yahzee ellenséges kezekbe kerül, mindenáron meg kell védenie a kódot. A szörnyű saipani csata hátterében, a fogságba esés küszöbén Enders kénytelen döntést hozni: ha nem tudja megvédeni tengerészgyalogos társát, ráveheti-e magát, hogy megölje őt a kód védelmében?

Főszereplők: Nicolas Cage, Adam Beach, Peter Stormare, Noah Emmerich

Rendező: John Woo

Windtalkers: A szél hírnökei

Háborús film: Windtalkers – A szél hírnökei

89. A háború ura (2005)

A háború ura
Hosszúság : 2 óra 02 perc. Kiadás : 2006. január 4. (Franciaország). műfaj : Thriller, dráma, thriller

Kritika : A háború ura intelligens vizsgálatot kínál a fegyverkereskedelemről, de a cselekmény túlságosan szétszórt marad ahhoz, hogy koherens legyen.

Szinopszis : A New York-i Queensből származó kívülálló Yuri Orlov (Nicolas Cage) 20 éves fegyverkereskedői karrierje ablakként szolgál a hidegháború végére és a globális terrorizmus megjelenésére. Azon kapja magát, hogy etikai problémákkal küzdő öccsét, Vitalijt (Jared Leto) nyugtatja, miközben ügyesen elkerüli Jack Lawrence (Ethan Hawke) szövetségi ügynök üldözését. A világjáró fegyverkereskedő emellett álmai nőjét, Ava Fontaine szupermodellt (Bridget Moynahan) is üldözi.

Főszereplők: Nicolas Cage, Ethan Hawke, Jared Leto

Rendező: Andrew Niccol

Lord of War film

Film: Lord of War

88. Apokalipszis most végső vágás (2019)

Apokalipszis most végső vágás
Hosszúság: 3 óra 03 perc. Kiadás: 2019. augusztus 21. (Franciaország). műfaj: Háború

Kritika: Az Apokalipszis most Final Cut egy kompromisszum a két 1979-es és 2001-es változat között (hosszabb, mint az eredeti, de rövidebb, mint a Redux). A háborús film a 4k-s restaurálásnak köszönhetően kivételes vizuális és hangélményt nyújt. Az akció középpontjában fizikailag is érezhetjük a napalm bombázások közbeni rezgéseket.

Szinopszis: A Saigonban egy hotelszobában meghúzódó, borotválatlan és részeg Willard századost az amerikai vezérkar felszólítása ébreszti fel álmosságából. Ez alkalommal Corman tábornok utasítja őt egy titkos küldetés végrehajtására: Kurtz ezredes, a kambodzsai határon tomboló, gusztustalan módszerekkel dolgozó katona likvidálására.

Főszereplők: Marlon Brando, Robert Duvall, Martin Sheen, Frederic Forrest

Rendező: Francis Ford Coppola

Apocalypse Now Final Cut

Háborús film: Apokalipszis most Final Cut

87. Párizs ég (1966)

Párizs ég
Hossz: 2 óra 55 perc. Kiadás : 1966. október 26. (Franciaország). műfaj : Dráma, történelmi, háború

Kritika : Nagyszabású történelmi freskó Párizs felszabadításáról. Összefüggően és önállóan működő jelenetek egymásutánja, kiemelve a szereplők egy csoportját, de anélkül, hogy hierarchiát teremtene.

Szinopszis: A második világháború vége felé Dietrich von Choltitz tábornok (Jean-Paul Belmondo) parancsot kap, hogy gyújtsa fel Párizst, ha nyilvánvalóvá válik, hogy a szövetségesek megszállják, vagy ha nem tudja ellenőrzés alatt tartani a várost. Alapos mérlegelés után Choltitz úgy dönt, hogy figyelmen kívül hagyja a parancsot, ami feldühíti a németeket, és reményt ad a különböző ellenállási csoportok számára, hogy képesek lesznek felszabadítani a várost. Choltitz a svéd diplomatával, Raoul Nordlinggal (Leslie Caron) együtt segít az ellenállás egyik vezetőjének (Alain Delon) megszervezni az erőit.

Főszereplők: Jean-Paul Belmondo, Charles Boyer, Leslie Caron

Rendező: René Clément

Ég-e Párizs?<

Film: Ég-e Párizs?”

86. A sivatag királyai (1999)

Három király
Hosszúság : 1 óra 54 perc. Kiadás : 2000. február 23. (Franciaország). műfaj : Kaland, drámai vígjáték, háború

Kritika : A “Sivatagi királyok” sikeresen ötvözi az akció, a dráma és a vígjáték elemeit egy átgondolt és lebilincselő háborús filmben az Öbölháborúról.

Szinopszis: Közvetlenül az Öbölháború vége után négy amerikai katona úgy dönt, hogy ellopja Szaddám Huszein aranyának egy rejtekhelyét. A cinikus Archie Gates törzsőrmester (George Clooney) vezetésével hármukat megmentik a lázadók, Troy Barlow őrmestert (Mark Wahlberg) azonban az iraki hírszerzés elfogja és megkínozza. Az iraki lázadók könyörögnek az amerikai triónak, hogy segítsenek nekik harcolni Husszein elitgárdájának közelgő érkezése ellen. A férfiak beleegyeznek a harcba, cserébe a Troy megmentésében nyújtott segítségért.

Főszereplők: George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube

Rendező: David O. Russell

A sivatag királyai

Háborús film: A sivatag királyai

85. Zero Dark Thirty (2012)

Zero Dark Thirty
Hosszúság: 2 óra 37 perc. Kiadás: 2013. január 23. (Franciaország). Genre : Dráma, történelmi film, thriller

Kritika : A Zero Dark Thirty egy lebilincselő, izgalmas és remekül kidolgozott háborús film, amely intelligensen és részletgazdagon állítja színpadra az Oszama bin Laden utáni vadászatot.

Szinopszis: A 2001. szeptember 11-i terrortámadások után Oszama bin Laden a világ egyik legkeresettebb emberévé válik. A terroristavezér utáni globális hajtóvadászat két amerikai elnöki adminisztráció erőforrásait és figyelmét is leköti. Végül egy elhivatott nő (Jessica Chastain) munkájának köszönhetően sikerül megtalálni bin Ladent. 2011 májusában a Navy SEAL kommandósai éjszakai támadást indítottak, és megölték Bin Ladent a pakisztáni Abbottabadban lévő táborában.

Főszereplők: Jessica Chastain, Jason Clarke, Joel Edgerton

Rendező: Kathryn Bigelow

Zero Dark Thirty film<

Háborús film: Zero Dark Thirty

84. The Guns of Navarone (1961)

The Guns of Navarone
Dauer: 2 óra 38 perc. Kiadás : 1961. szeptember 8. (Franciaország). műfaj : Kaland, háború

Kritika : Emlékezetes sztárszereplőkkel és figyelemre méltó részletgazdagsággal megtámogatva a “Navarone ágyúi” lebilincselő színészi játékot és szórakoztató látványt nyújt.

Szinopszis: 1943-ban egy kis kommandóscsapatot arra küldenek, hogy a görögországi Navarone szigetén hatalmas német ágyúkat semmisítsen meg, hogy megmentse a Kheroszon rekedt szövetséges csapatokat. A brit Franklin őrnagy (Anthony Quayle) vezetésével a csapat tagja az amerikai Mallory (Gregory Peck), a görög ellenálló Sztavrosz (Anthony Quinn) és a vonakodó Miller, a robbanóanyag-szakértő. A lehetetlennel szembenézve a férfiak tomboló tengerrel és tornyosuló sziklákkal szembesülnek. Amikor Franklin megsérül, Mallory veszi át a parancsnokságot, és személyes ellenségeskedések szabadulnak el.

Főszereplők: Gregory Peck, David Niven, Anthony Quinn

Rendező: J. Lee Thompson

The Guns of Navarone

Háborús film: The Guns of Navarone

83. A hét szamuráj (1954)

Shichinin no Samurai
Dauer: 3 óra 27 perc. Kiadás : 1955. november 30. (Franciaország). műfaj : Akció, kaland, dráma

Kritika: Akira Kuroszava remekművének tartott A hét szamuráj egy epikus kalandfilm-klasszikus, amely lebilincselő történetével, emlékezetes karaktereivel és lenyűgöző akciójeleneteivel minden idők egyik legnagyobb hatású filmje.

Szinopszis: Egy szamuráj válaszol egy falu védelmét kérő kérésre, miután nehéz időkbe került. A falunak védelemre van szüksége a banditák ellen, ezért a szamuráj hat másik szamurájt gyűjt össze, hogy segítsenek neki megtanítani az embereket arra, hogyan védjék meg magukat, a falusiak pedig élelmet biztosítanak a katonáknak. Hatalmas csatára kerül sor, amikor 40 bandita megtámadja a falut.

Főszereplők: Toshirô Mifune, Takashi Shimura, Yoshio Inaba, Keiko Tsushima

Rendező: Akira Kurosawa

A hét szamuráj film

Film: A hét szamuráj

82. Amikor a sasok támadnak (1968)

Ahol a sasok merészkednek
Hossza: 2 óra 38 perc. Kiadás : 1969. március 12. (Franciaország). műfaj : Akció, kaland, háború

Kritika : Alistair MacLean eredeti forgatókönyvet írt, amelyet szokatlan írói képességei, a feszültség és az akció mestere miatt tisztelettel kezeltek. Az így létrejött háborús film rendkívül szórakoztató, izgalmas, és egy pillanatra sem hagyja magát.

Szinopszis: A második világháborúban szövetséges katonák egy elit csapata merész mentőakciót szervez. Egy amerikai tábornokot tartanak fogva egy impozáns kastélyban a bajor Alpokban. A merész terv szerint Schaffer hadnagy (Clint Eastwood), Smith őrnagy (Richard Burton) és más ügynökök náci álruhában ejtőernyővel ugranak le. Behatolnak a hegyi helyőrségbe, miközben titkos ügynökök belülről segítik őket. Küldetésük azonban megváltozik, amikor felfedezik, hogy áruló van közöttük.

Főszereplők : Richard Burton, Clint Eastwood, Mary Ure

Rendező : Brian G. Hutton

Háborús film: Amikor a sasok támadnak

Háborús film: Amikor a sasok támadnak

81. A Gyűrűk Ura – A király visszatér (2003)

A Gyűrűk Ura: A király visszatér
Dauer: 3 óra 21 perc. Kiadás: 2003. december 17. (Franciaország). műfaj : Kaland, fantasy

Kritika : Vizuálisan lélegzetelállító és érzelmileg erőteljes A Gyűrűk Ura: A király visszatér egy nagyszerű trilógia megható és kielégítő befejezése.

Szinopszis: Közel 10 év munkájának csúcspontja és Peter Jackson J.R.R. Tolkien időtlen klasszikusa alapján készült epikus trilógiájának befejezése, A Gyűrűk Ura: A király visszatér bemutatja a jó és a rossz erőinek végső összecsapását, miközben Középfölde jövőjéért küzdenek. A hobbitok, Frodó és Sam eljutnak Mordorba, hogy elpusztítsák az egyetlen gyűrűt, míg Aragorn a jó erőit vezeti Szauron gonosz serege ellen Minas Tirith kővárosában.

Főszereplők: Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Cate Blanchett

Rendező: Peter Jackson

A Gyűrűk Ura gyűrűje

80. Vértestvérek (2005)

Taegukgi hwinalrimyeo
Dauer : 2 óra 20 perc. Kiadás : 2005. május 11. (Franciaország). műfaj : Dráma, háború

Kritika : Egy kiváló koreai háborús film, amely egyszerre gyönyörű, megható és erőszakos. A film jól szemlélteti a háború brutalitását, kiváló rendezéssel és jó színészi játékkal. Nagyon hasonlít a Ryan közlegény megmentéséhez, a háborús filmek vagy a koreai mozi rajongóinak kötelező darab.

Szinopszis : 1950-ben két fiatal testvér kénytelen bevonulni a koreai háborúba. Csatlakoznak ehhez a rosszul felszerelt, rosszul táplált, rosszul szervezett déli hadsereghez, amelyet éjjel-nappal zaklat a számban és erőben fölényben lévő ellenség. Ennek ellenére az idősebbik testvér megpróbálja saját kezébe venni a saját és a fiatalabbik sorsát.

Főszereplők: Jang Dong-gun, Won Bin, Lee Eun-Ju

Rendező: Kang Je-Gyu

Frères de sang film de guerre<

Film de Guerre : Frères de sang

79. Mais où est donc passé la septième compagnie?(1973)

De hová tűnt a hetedik század?
Duration: 1 h 31 perc. Kiadás : 1973. december 13. (Franciaország). műfaj : Vígjáték, akció, háború

Kritika : Egy francia vígjáték, amely a korszakához tartozik. Olyan pofonegyszerű film, amilyet ma már nem készítenek.

Szinopszis : A francia hadsereg kaotikus harcai során a 7. század eltűnik, és senki sem tudja, hogy fogságba esett. Csak a felderítő őrjáratuknak, három szellemes, de lusta embernek sikerül megszökniük, és most a német vonalak mögött kóborolnak. Szeretnének kimaradni a harcokból, de egy hadnagy arra ösztönzi őket, hogy egy lopott teherautóval csatlakozzanak a csapatokhoz.

Főszereplők: Jean Lefebvre, Pierre Mondy, Aldo Maccione

Rendező: Robert Lamoureux

Film Mais où est donc passée la septième compagnie?<

Film: Mais où est donc passée la septième compagnie?

78. Rambo (1982)

Először vér
Hossz: 1 óra 33 perc. Kiadás : 1983. március 2. (Franciaország). műfaj : Akció, kaland

Kritika : A Rambo sokkal sötétebb és érzékenyebb, mint a folytatásai, amelyekből született, egy izgalmas akció-kalandfilm, amely teljes mértékben kihasználja Sylvester Stallone színészi tehetségét.

Szinopszis: A csavargó John J. Rambo (Sylvester Stallone), a vietnami veterán egy régi barátját keresve egy Washington állambeli kisvárosba merészkedik, ahol a helyi seriff, Will Teasle (Brian Dennehy) intoleranciával és brutalitással találkozik. Amikor Teasle és helyettesei megkötözik és megborotválják, Rambónak eszébe jutnak a hadifogolyként töltött napjai, és dühét a rendőrökre szabadítja. Épphogy megmenekül az embervadászat elől, de csak egykori parancsnoka (Richard Crenna) segítségével tudja megmenteni a vadászokat az üldözöttektől.

Főszereplők: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Brian Dennehy

Rendező: Ted Kotcheff

Rambo

Film: Rambo

77. Trója (2004)

Troy
Hossz: 2 óra 43 perc. Kiadás : 2004. május 13. műfaj : Akció, kaland, peplum

Kritika : Izmos és szórakoztató látványosság, amelyből azonban hiányzik az érzelmi átütőerő.

Szinopszis: Homérosz Iliászán alapuló eposz az ókori Trója és Spárta királyságai közötti csatát mutatja be. A spártai király, Menelaosz (Brendan Gleeson) látogatása során a trójai herceg, Párisz (Orlando Bloom) beleszeret Menelaosz feleségébe, Helénába (Diane Kruger), és magával viszi Trójába. Menelaosz bátyja, Agamemnón király (Brian Cox), miután már legyőzte Görögország összes seregét, bátyja dühét ürügyként használja fel, hogy hadat üzenjen Trójának, az utolsó királyságnak, amely az Égei-tenger feletti uralom útjában áll.

Főszereplők:

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük