Hogyan rajzolsz egy tankot?

Ezzel a bemutatóval lépésről lépésre megtanuljuk, hogyan rajzoljunk egy tankot. Általában a francia nyelvben a “char d’assaut” kifejezést használjuk, az angolban inkább a “tank” szót, míg a németben a “páncélos” szót használjuk. A tank az egyik legismertebb katonai gépezet.

Ezek az impozáns tankok nagy ágyúkkal vannak felfegyverezve, és páncélzatuknak köszönhetően védik a bennük lévő katonákat. Ráadásul kerekek helyett nagyméretű láncokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen terepen mozogjanak, miközben a harckocsi tömegét kezelik.

1916-ban, az első világháború idején látott napvilágot az első harckocsi. A második világháború alatt számos képregényben ábrázoltak tankokat szuperhősökkel szemben. Azóta a tankok fejlődtek, sokféle alakban és méretben léteznek, de az alapvető jellemzőik, mint például az alváz, a löveg és a lánctalp (a kerekeknél lévő csík) még mindig ugyanazok.

Még erősebbek és félelmetesebbek, mint valaha. Most megtanuljuk, hogyan kell tankot rajzolni háromnegyedes nézetben. Készen állsz arra, hogy nekiláss a harckocsi rajzolásának? Vedd elő a ceruzádat, a papírlapodat, a radírt, és kövesd az útmutatót!

Rajzold meg a harckocsi vázlatát

1. lépés: Hogyan rajzoljunk harckocsit Hogyan rajzoljuk meg a harckocsit Hogyan sok rajz, a vázlattal kezdve sematizáljuk a tankunkat. Ehhez geometriai alakzatok segítségével elkészítjük tankunk testét. Rajzoljunk egy háromnegyedes négyzetet három látható oldallal, ahogy az alábbi ábrán látható.

 Hogyan rajzoljunk tankot?

2. lépés: Folytatjuk tankunk felső részének megrajzolását. Adjuk hozzá a torony vázlatát könnyű vonalakkal. Erre később visszatérünk, hogy kiegészítsük a tank ágyújával.

Hogyan rajzoljak tankot?

3. lépés: Itt megerősítjük a tankunkat azzal, hogy megrajzoljuk, amit oldalsó szoknyaként fogunk használni. Ez még impozánsabb megjelenést kölcsönöz katonai járművünknek. Az elrendezés meglehetősen lineáris marad, csak adjunk neki egy kis domborzatot egy kis hajtogatott hatással a megerősítés alján.

Hogyan rajzoljak tankot?

4. lépés: Ami tankvázlatunk alsó részét illeti, rajzoljuk meg a pályát és a erősítés elejét. A tank lánctalpát úgy rajzoljuk meg, hogy az elejét és a hátulját lekerekítjük, mivel ezek tartalmazni fogják a tank kerekeit. ⚙️

Hogyan rajzolj tankot?<

Rajzold meg a tank tornyát

5. lépés: Ebben a részben a tankunk felső szerkezetét fogjuk megtámasztani. Fejezd be a tank tornyát határozottabb vonásokkal. A tetejére rajzolunk egy kis nyílást, amely egyben a jármű szellőzőnyílásaként is szolgál majd. Ezek az extra vonalak még domborzatosabbá teszik a rajzot.

 Hogyan rajzoljak tankot?

Rajzold meg a tank hernyóját

6. lépés: Rajzold meg a tartály hernyójának bal belső körvonalát. Rajzolj ezekre is sok vonalat, hogy tökéletesítsd őket. Ne feledkezz meg a mélységről, és rajzolj vonalakat a lánctalp belső oldalára is, a bal hátsó oldalra.

 Hogyan rajzolj tankot?<

7. lépés: Készítsd elő a tank kerekeit egyszerűen úgy, hogy kör alakzatokat rajzolsz egymáshoz meglehetősen közel. Ügyelj arra, hogy a tank első kerekeihez képest, amelyek előrébb és magasabban vannak, mint a többiek, jelöld meg a különbséget.

Hogyan rajzoljak tankot?

Rajzold meg a tank ágyúját

8. lépés: Ebben a szakaszban a tankunknak még nincs tűzerője. Itt az ideje tehát, hogy hozzáadjuk a ágyút a tankunkhoz! Ezt a toronyhoz csatoljuk. Kezdd azzal, hogy megrajzolod az alapját íves vonalak és félkörök segítségével.

Folytasd a füstelszívó megrajzolásával, amíg el nem éred a löveg végét az ábrán látható módon. A tankra ragasztott alaptól kezdve a cső a megrajzolt, nem összefüggő átlós vonalaknak köszönhetően finomabbá válik, majd a végén íves alakot kap.

 Hogyan kell tankot rajzolni?<

Rajzold meg a tank oldalszoknyáit

9. lépés: Még impozánsabbá tesszük a tankunkat azzal, hogy véglegesítjük a oldalsó szoknyákat, amelyek katonai gépünk páncélzatának megerősítéseként szolgálnak. Ehhez rajzoljunk vízszintes és függőleges vonalakat, amelyek kiemelik a felépítését, ahogy az alábbi rajzon látható. A tank elejére egy nyíló ovális szárnyat vagy egy ablakot adhatsz, amely látványt nyújt a benne lévő katonáknak.

 Hogyan kell tankot rajzolni?

Rajzold meg a tank kerekeit

10. lépés: A tank rajzolásának ebben a lépésében nincs semmi túl bonyolult. A tank kerekeit fogjuk tökéletesíteni azzal, hogy kör alakzatokat rajzolunk beléjük. Ez olyan értékelhetőbb megjelenést fog adni, mint egy jármű kanyarodó felnijei.

 Hogyan rajzolj tankot?

A tigris tank

11. lépés: Íme egy nagyon valósághű tank. Tankrajzunk alapja a “Tigris” néven ismert német nehéz harckocsi. Most már csak a tank vonalainak vastagságát kell finomhangolnod, hogy játszhass a térfogattal és a mélységélességgel. A háttérben egy tájképet is hozzáadhatsz. Gratulálunk! A de-rajzod elkészült, most már tudod, hogyan kell tankot rajzolni.

Hogyan rajzolj tankot?<

Színezd ki a tankodat

12. lépés: Ha befejezted a rajzolást, nekiláthatsz a tank színezésének. Vedd figyelembe, hogy ceruzával könnyebb a színeket keverni, mint filctollal. Azt tanácsoljuk, hogy a katonai világhoz kapcsolódó színeket használj, ezért válaszd a hadsereg zöldjét. Játsszon a színváltozatokkal, hogy árnyékolást adjon a tanknak. A barna szín alkalmas a tank kerekeihez, mivel azok gyakran a sárban végzik.

 Hogyan rajzoljunk tankot?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük