Hogyan kell fegyvert rántani?

A pisztoly egy olyan lőfegyver, amely különböző formákban és méretekben létezik, hogy megfeleljen a különböző igényeknek. A legismertebbek közé tartozik a Glock, a Colt, a Beretta és a Desert Eagle. Összetett mechanizmusa nagy pontosságú technikai bravúrt jelent.

Egy ilyen típusú lőfegyveren rengeteg apró alkatrész és részlet található. Ez kissé időigényesebbé teheti pisztolyrajzunk elkészítését, de megnyugodhatsz, semmi nehéz nincs benne, különösen, ha mi vezetünk. Hat lépésben meg fogjuk tanulni, hogyan rajzoljunk pisztolyt.

Ha megfelelően követed az útmutatónk minden egyes lépését, akkor tudni fogod hogyan rajzolj pisztolyt, ráadásul a végeredmény igencsak félelmetes lesz. Egyébként ne habozz megnézni a referencia rajzainkat. Minden további nélkül vágjunk bele ebbe a híres pisztolyrajzba, úgyhogy készítsd elő a ceruzáidat! ✏️

A pisztolymarkolat és a ravaszvédő megrajzolása

1. lépés: A pisztoly rajzolásának bemutatóját azzal kezdjük, hogy megrajzoljuk a pisztoly pontett és markolat körvonalait. Ehhez az első lépéshez nagyon szorosan hivatkozhatsz a megadott referenciaképre, és reprodukálhatod az ott látható formát.

A görbe vonalak segítségével megrajzoljuk a pisztoly markolatát. Ezután egy másik ívelt, lekerekített vonallal megrajzoljuk a ravaszvédő körvonalát. Végül magát a ravaszt fogjuk megrajzolni egy vékony, ívelt alakzat, mint egy félholdszerű félhold rajzolásával.

Hogyan rajzoljunk pisztolyt?<

Pisztoly biztosítéka, tányér és ravasz

2. lépés: A rajzunk második részében még több kontúrt adunk a pisztolyhoz. Rajzolj egy vízszintes vonalat a már megrajzoltak tetejére. Ezután rajzolj egy rövidebb egyenes vonalat az elejére, párhuzamosan a fentivel, hogy befejezd a pisztoly ezen részét.

Ha ez a rész elkészült, rajzolj egy függőleges téglalap alakzatot (pad) a pisztolymarkolat oldalára. Rajzolja meg a biztonsági képernyőt úgy, hogy a bal oldali szélénél egy kis lekerekített alakzatot készít. Végül befejezheti a ravaszvédő körvonalát az alábbi képen látható módon.

Hogyan rajzoljak pisztolyt?

A pisztoly fegyvervédőjének megrajzolása

3. lépés: Útmutatónknak ebben a lépésében folytatjuk a pisztoly körvonalának és részleteinek kidolgozását. Ehhez rajzoljuk meg a pisztoly felső részét, azaz a kulcsot. Ehhez rajzolunk néhány enyhén kanyargó és néhány egyenesebb, hosszabb vonalat.

Itt hűen lemásolhatod a megadott referenciaképet, mivel van néhány olyan rész, amely kilóg a fegyver körvonalából, mint például a látószög képernyő, a vezeték vagy akár a kilövőablak. Rajzold meg a fegyver kutyáját a fegyver hátuljára egy lekerekített alakzat rajzolásával, amelynek belsejében egy kis kör van. Ha elégedett vagy a fegyver kinézetével, lépj tovább a 4. lépésre! ✔️

Hogyan rajzolj pisztolyt?<

A pisztoly belső vonalainak megrajzolása

4. lépés: A rajzolás következő fázisaiban finomabb részleteket kell hozzáadni a pisztolyhoz, hogy még realisztikusabb kinézetet kapjon. A legtöbb vonal, amit ebben a negyedik lépésben rajzolunk, meglehetősen egyenes lesz, és talán könnyebbnek találod, ha vonalzóval rajzolod meg őket.

A vonalak néhány kisebb része kicsit ívesebb és lekerekített lesz a nagyobb hasonlóság érdekében. Igyekezz ezeket a részleteket pontosan úgy megrajzolni, ahogyan a példában szerepelnek, majd a következő részben rátérhetünk a fegyver végső elemeire.

Hogyan rajzoljak pisztolyt?

A pisztoly végső részleteinek megrajzolása

5. lépés: Mielőtt színt adnánk a tervedhez, még néhány utolsó simítást kell elvégeznünk a nagyszerű fegyvertervek megalkotásához szóló útmutatónk ötödik lépésében. Rajzolj sok egyenes vonalat egymás mellé a fegyver pisztolycső végének közelében. Ezután rajzolhatsz néhány kis kört a fegyver bizonyos helyein a csavarok rögzítéséhez.

Mihelyt ezeket a különböző elemeket hozzáadtad, készen állsz az utolsó fázisra! Néhány részletet is hozzáadhatsz, hogy tökéletesítsd a tervedet. Például rajzolhatsz egy kezet, amely a fegyvert tartja, vagy rajzolhatsz egy hátteret, hogy megmutasd, hol használják a fegyvert. ⛺

Hogyan rajzolj pisztolyt?<

A pisztoly színezése

6. lépés : A pisztolyok nem az élénk színeikről híresek, ezért a pisztoly rajzolásánál a némább és realisztikusabb színeket választottuk. A pisztoly markolatához barnát használtunk, majd a pisztoly fém részeihez különböző szürkéket választottunk.

Megpróbálhatod lemásolni ezeket a színeket, vagy ha szeretnéd, kicsit megváltoztathatod a árnyalatokat. Rajtad múlik, hogyan színezed a pisztolyodat. Oszd meg gondolataidat ezzel a dizájnnal kapcsolatban a hozzászólásokban, és mondd el, milyen katonai vonatkozású dizájnt szeretnél látni a jövőben. Végül tudnotok kell, hogy készítettünk egy útmutatót is a katona rajzolása elkészítéséhez, ezek a katonai hősök kiképzettek és minden eshetőségre készen állnak!

Hogyan rajzoljak pisztolyt?

Gratulálunk, a pisztoly rajzolása most már teljesen kész. Most már tudod hogyan rajzolj pisztolyt lépésről lépésre könnyen. Mostantól kezdve képes leszel lenyűgözni az osztálytársaidat vagy a környezetedben élőket bimbózó művészi képességeiddel. Most az a fontos, hogy kreatív maradj, ezért bemutattunk néhány ötletet, amit kipróbálhatsz, de nyugodtan hozzáadhatod a sajátjaidat is! ‍ ‍

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük