Hogyan rajzolsz egy katonát?

A világ számos hadsereg van, amelyek férfiakból és nőkből állnak, akik harcolnak és életüket adják a hazájukért. Ezek a különböző hadseregek különböző egyenruhákkal, technológiákkal és fegyverekkel rendelkeznek, amelyeket erőfeszítéseik során használnak. Mindannyian láttunk már katonákat magunk körül a társadalomban, a filmekben és a tévében, vagy akár a saját családunkban.

Sokan szeretik kifejezni a katonák iránti támogatásukat azzal, hogy megtanulják, hogyan kell őket lerajzolni. Az útmutató, amelyet most végig fogsz nézni, megmutatja, milyen egyszerű is lehet! Reméljük, tetszeni fog ez a cikk, amely segít abban, hogy megtanuld, hogyan rajzolj katonát a hadseregben. ✏️

Szeretnéd megtudni, hogyan rajzolj katonát? Egyszerű útmutatónk lépésről lépésre megtanít, hogyan készítsd el ezt a rajzot. Mindössze egy ceruzára, tollra vagy filctollra és egy papírlapra lesz szükséged. A rajz elkészülte után lehetőséged lesz arra is, hogy kiszínezd a katonádat.

A katona, akit most rajzolni fogunk, egy küldetésről tér vissza. Áll, bal kezében fegyverrel a föld felé mutat, és előrefelé halad. Büszke és rettenthetetlen, fejét és szemét balra fordítja, mintha észrevette volna egy kollégája jelenlétét.

Katonai karkötők

Rajzoljuk meg a katona fejét és vállát

1. lépés : A katona rajzolásáról szóló bemutató első lépésében a fejre és a vállakra fogunk koncentrálni. A fejéhez rajzolj egy éjjellátóval felszerelt sisakot. Rajzold meg a fejének körvonalait is, és ne feledkezz meg a sisakjába épített mikrofonról sem.

A következőkben rajzolj néhány vonalat az arca alá, hogy a nyakára egy kendőt készíts. Végül rajzold meg a katona vállát és a karjainak kezdetét néhány ívelt vonallal. Ha elégedett vagy a kinézetével, továbbléphetsz a 2. lépésre!

Hogyan rajzoljak katonát?

Rajzold meg a katona törzsét

2. lépés: A katona rajzolásának ebben a lépésében hozzáadjuk a mellkasát és néhány felszerelést. A vállak között lefelé menő vonalakat rajzolhatsz. Ezután hozzáadhatsz néhány felszerelést, például a öv zsebekkel és egyéb elemekkel az egyenruhán.

Rajzolj egy téglalap alakzatot a mellkasának közepére, ez lesz a ballisztikus mellénye, és megrajzolhatod a többi apró részletet is, amit az alábbi referenciaképen látsz. A katona rajza kezd formát ölteni, ezért nyugodtan radírozz, ha szükséges, vagy készíts durva vázlatokat.

Hogyan rajzoljak katonát?

Rajzold meg a katona jobb karját és fegyverét

3. lépés: Miután elkészült a katona feje és mellkasa, rajzold meg a , amelyben a rohampuskát tartja. A vállától lefelé szabálytalan vonalakat húzhatsz a karja és a keze megformálásához. Ezután adj hozzá párnázott részeket a könyökénél, ahogy a képen látható.

Végül a rohampuskát a katona kezéből lefelé futó egyenes vonalakkal rajzolod meg, és néhány apró részletet is elhelyezel a fegyveren, hogy még valósághűbb legyen. Mielőtt folytatnád, fejezd be az övet azzal, hogy megrajzolod az alját az egyenruhafülke kíséretében.

Hogyan rajzoljunk katonát?<

Rajzold meg a harcos arcát és jobb lábát

4. lépés: A katona rajzának ehhez a részéhez hozzáadjuk a arcát és az első lábát, ami a jobb láb lesz. Az arcot meglehetősen egyszerű vonalakkal fogjuk megrajzolni a szemek és az orr számára. Ezeket a részleteket egy kicsit megváltoztathatod, ha új arckifejezést szeretnél létrehozni neki.

Végül a jobb lábát fogjuk megrajzolni domborúbb vonalakkal, hogy domborzatot adjunk az egyenruhája anyagának. Ennek a lábnak a tervezését egy térdvédő és egy csizma hozzáadásával véglegesítheted. Végül elkezdheted a bal lábát, amelyet a következő lépésben véglegesítünk.

Hogyan rajzolj katonát?<

Rajzold meg a katona második lábát és bal kezét

5. lépés: Mielőtt rátérnénk a katona rajzolásáról szóló útmutató utolsó lépésére, először gondoskodunk az utolsó részletekről és elemekről. Fejezd be a katona bal lábának megrajzolását. A lépés befejezéseként rajzold meg a bal karján a kesztyűs keze vonalait.

A katona rajzolása már majdnem kész, most már szabadon engedheted a fantáziádat, és további részleteket vagy elemeket alkothatsz, ahogyan jónak látod! Rajzolj egy háttérfelületet, hogy megmutasd, milyen terepen mozog a katona, vagy rajzolhatsz mögé egy harci járművet is tank. Rajzolhatsz egy álcázó alakzatot is, vagy extra részleteket adhatsz az egyenruhájához.

Hogyan rajzoljak katonát?

A katona színezése

6. lépés: A katona rajzolásának ebben az utolsó lépésében a saját színeiddel kelted életre! Referenciaképünkön zöld, szürke és fekete színekkel színeztük a katonát. Inspirálódhatsz ebből, vagy használhatsz más színeket is.

Egy katona egyenruhája számos színkombinációban pompázhat, amelyek a tereptől függően változnak. Használhatsz fehéret és világoskéket egy havas környezethez, zöldet és barnát egy trópusi bioszféra, például a dzsungel esetében. A bézs ideális lesz egy sivatagi tájhoz.

Ha már döntöttél a katona rajzának színezéséhez, már csak azt kell eldöntened, hogy mivel fogod kiszínezni! A vízfesték vagy a színceruza lágyabb megjelenést kölcsönöz a katonának. Míg az akrilfestékek és a filcek tökéletesek lesznek az élénkebb színekhez. Mit gondolsz a dizájnról? Hagyd meg gondolataidat a hozzászólásokban, és találkozunk legközelebb egy új bemutatóval!

Hogyan rajzolsz katonát?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük